Voorkom financiƫle problemen met inzicht en zelfkennis

Vrijdag - 18 Oktober 2019
Voorkom financiƫle problemen met inzicht en zelfkennis

Uit de data-analyse van schuldhulpbureau Zuidweg & Partners (2018) blijkt dat 1 op de 5 bedrijven in Nederland financiële problemen heeft. En van die bedrijven zelfs eenderde zeer ernstige. Een gedwongen bedrijfsbeëindiging ligt op de loer. Wat doe je er tegen? KVK sprak met praktijkexpert Leendert-Jan Roos. Hij is algemeen directeur van Company Watch en benadrukt het belang van financieel inzicht en zelfkennis.

 

 

Waar het vaak mis gaat

Na zijn studie automotive werkte Roos bij een bank. Hij leefde zich eerst uit in een marketingfunctie. Met zijn aangeboren cijfergevoel zocht hij al gauw naar een nieuwe uitdaging. Het werd de afdeling Bijzonder Beheer. Daar komen ondernemers met financiële problemen terecht. Roos: "Zwaar voor de ondernemer en zwaar voor de bankmedewerker. De emoties vliegen alle kanten op. Het vergt veel van beide kanten om in gesprek te blijven. Uiteindelijk wil je samen de beste oplossing."

 

Lees hier verder.