Michiel Werkman, commercieel directeur

 

Michiel Werkman (geb. 1959) heeft diverse operationele, commerciële en leidinggevende posities bekleed bij financiële instellingen. Na zijn opleidingen in bedrijfseconomie en marketing werd hij onder meer vestigingsleider bij de Amrobank en rayondirecteur bij VSB-Bank. Hij acquireerde voor Fortis Commercial Services en was senior accountmanager grootzakelijk bij de Rabobank.

 

Als zakelijk bankier heeft Michiel veel ervaring met maatwerk in financieren, waaronder “Intensief Beheer” en “Bijzonder Beheer”. Michiel adviseert ondernemers sinds 2012 hoe te anticiperen op de manier waarop banken en investeerders in financieringskwesties oordelen. Zijn proactieve no-nonsense advieskracht combineert hij met brede knowhow in werkkapitaal- en risicomanagement.

 

Als lid van de Raad van Advies van Kredietunie Nederland is Michiel nauw betrokken bij het tot stand komen van alternatieve MKB-financieringsbronnen. Hij is schrijver van het handboek voor ondernemers ‘ROTBANKEN, ook de financiers van uw toekomst’. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker en columnist voor het leveren van no-nonsense feedback op door hem gesignaleerde verbeterpunten in zijn vakgebied.

 

Michiel is getrouwd met Kitty, woonachtig in Delden en in zijn vrije tijd gepassioneerd beoefenaar van auto- en wielersport.

 

Bij CompanyWatch is Michiel als voorzitter van de raad van commissarissen het eerste aanspreekpunt van de directie bij strategische vraagstukken.

 

Michiel bundelt zijn kennis en ervaring met die van Leendert-Jan Roos en Arnoud Groot met één doel: voorkomen dat ondernemers en andere stakeholders, als gevolg van ‘zwaar weer’, schade lijden.

 

Lees meer over de initiatiefnemers

Michiel Werkman

Co-founder - Voorzitter Raad van Advies

Arnoud Groot

Financieel directeur

Leendert-Jan Roos

Co-founder - Algemeen directeur