Lex van Teeffelen is gepromoveerd op en een bekende spreker over bedrijfsoverdrachten. Daarnaast publiceert hij over MKB financieringen. Zijn roots liggen in een ondernemende familie. In september 2011 werd hij bijzonder lector Bedrijfsoverdracht en is op 1 januari 2015 herbenoemd tot lector Financiële en Economische Advisering bij de Hogeschool Utrecht.

 

Hij richt zich met zijn onderzoeksgroep op (alternatieve) financieringen, groei (door overname) en governance van het MKB. Van Teeffelen is betrokken bij grote (inter)nationale project- en onderzoeksinitiatieven om kennis te ontsluiten en toepasbaar te maken voor MKB-ondernemingen. Hij publiceert in (inter)nationale tijdschriften en is spreker op congressen, seminars en ondernemersbijeenkomsten.

 

De fintech heeft zijn onverdeelde aandacht:

"Je zou denken dat de financiële wereld haar zaakjes in orde heeft, maar is er veel te vernieuwen en te verbeteren. Fintech bedrijven zijn de challengers, die in dit geval een grote bijdrage kunnen leveren aan het verlagen van risico’s bij MKB financieringen. Daarmee kunnen de risico-opslagen naar beneden, wat de financieringslasten voor ondernemers verlaagt. Goed nieuws voor ondernemers, maar ook voor investeerders.

Ik stel mijn kennis, ervaring en netwerk ter beschikking om de onvermijdelijk groei van CompanyWatch in goede banen te leiden."

 

Lees meer over de initiatiefnemers

Lex van Teeffelen

Lid Raad van Advies

Michiel Werkman

Co-founder - Voorzitter Raad van Advies

Leendert-Jan Roos

Co-founder - Algemeen directeur