Kamer van Koophandel actiever met preventie

Donderdag - 4 Oktober 2018
Kamer van Koophandel actiever met preventie

De Kamer van Koophandel wil zich nadrukkelijker in gaan zetten als organisatie die zich richt op advies aan en preventie bij ondernemers in het MKB. In het licht van preventie werd onze algemeen directeur Leendert-Jan Roos vandaag geïnterviewd over zijn ervaringen als recovery en winstoptimalisatie specialist en het product Company Watch.

 

Leendert-Jan maakt zich al jaren hard voor het breed toepassen van datagedreven vroegsignaleringsinstrumenten zoals de risico-monitoring die Company Watch onder white label aanbiedt aan accountants.

 

Op de hamvraag van de Kamer van Koophandel, wat zijn belangrijkste advies is aan ondernemers in het MKB, gaf hij het volgende antwoord:

 

Mijn belangrijkste advies aan ondernemers is: houd jezelf regelmatig de spiegel voor. Stel jezelf vragen zoals: waar ben je onderscheidend goed in, en hoe kan je hiermee geld verdienen?

 

Vergeet niet om voor jezelf een actieplan te maken om veranderingen te realiseren. Zorg wekelijks voor een to-do lijst die 5 acties bevat die bijdragen aan deze verandering. Anders is de kans op geen verandering, het grootst.

 

Tot slot: verwacht meer van jouw accountant. Verwacht echte bedrijfseconomische adviezen, met kennis van jouw branche en bedrijf. Als jij hem als belangrijkste adviseur ziet, waarom eis je deze rol dan niet van hem? Het vervaardigen van rapporten met grafieken en verwerken van de administratie rechtvaardigt niet het gemiddelde tarief dat een ondernemer nu betaalt voor zaken die feitelijk al volledig geautomatiseerd zijn te realiseren.

 

 

De publicatie van het interview volgt in december.